Należę do grona tych kobiet
, które uwielbiają gotować. I wiem, że wiele z was nie dowierza temu, jak „stanie przy garach” może sprawiać przyjemność. A jednak! Przygodę z gotowaniem zaczęłam w sumie późno, bo dopiero na studiach. Wcześniej w kuchni rządziła mama. I okazało się, że dobrze mi to wychodzi, wszystkim smakuje, a mnie odrywa od codzienności i sprawia frajdę.
Sprawdzone cateringi z finger food
Kuchnia to w domu mój teren. Ja mam tam zawsze ostatnie zdanie, jeśli w niej akurat przebywam. Spędzam tam wiele godzin tygodniowo, najwięcej oczywiście w weekendy ze względu na pracę. Bardzo często gościmy w soboty znajomych czy rodzinę. Lubimy to, chętnie zapraszamy do domu czy na ogród w letnie miesiące. I choć kuchnia to mój żywioł, to często jednak posiłkuję się jedzeniem z zewnątrz, gdy mam ośmioro czy dziesięcioro gości. Główne dania przyrządzam sama, a reszta to sprawdzony catering finger food – warszawa ma ich co najmniej kilkanaście. Mam dwa ulubione miejsca cateringowe, czynne do późnych godzin w soboty. Mogę więc liczyć na świeżo wykonane przekąski nawet o dwudziestej pierwszej. Bardzo przydaje się to podczas grilla, gdy po kiełbaskach i mięsach każdy ma ochotę na coś drobnego i lżejszego. Finger food są wtedy idealne. Wybieram zwykle mix, czyli przekąski wytrawne oraz słodkie. Moimi ulubionymi są kruche babeczki, które wypełnione są farszami na słono – szpinakowym, curry, pomidorowym i czosnkowym, przykryte warstwą świeżych warzyw, plastrem wysmażonego boczku czy kurczaka. Kanapki są zwykle najbardziej uniwersalne, więc też je zamawiam. To bardziej kanapeczki na dwa ugryzienia. Wśród słodkości króluje mini sernik z migdałami oraz babeczka kawowa z wiśniami. Jeden z cateringów ma też w ofercie maleńkie szaszłyki, także w wersji wegetariańskiej. Finger food sprawdzają się zawsze i są świetnym uzupełnieniem moich głównych dań. Czasem jeśli nie wszyscy goście imprezy się znają, są też tematem do nawiązania pierwszego kontaktu.
Zamiłowanie do gotowania, spędzania czasu wśród ludzi i celebrowania weekendów łączy się w moim domu w sobotnie spotkania. Przyrządzam coś pysznego oraz domawiam finger food z cateringu. Mam wtedy pełen stół ciekawych, różnorodnych i przepysznych przekąsek. To zdecydowanie świetne uzupełnienie domowych dań.